MEER MENUKOPJES

Veelgestelde vragen

Kan ik als veehouder zelf maatmineralen berekenen en bestellen?

U kunt als veehouder samen met een adviseur, online, uw maatmineraal berekenen en bestellen. Samen, omdat wij vinden dat het berekenen en optimaliseren van mineralen de nodige kennis van zaken vraagt. Ondanks dat de website zeer gebruiksvriendelijk is, helpt een geschoolde specialist u graag. Hierdoor bent u verzekerd van een juiste berekening en ontvangt u een produkt dat past bij het rantsoen van uw koeien.

Wie kan inloggen op MineralenOpmaat.nl?

Bedrijfsadviseurs die via MineralenOpMaat een gebruikersnaam en inlogcode hebben ontvangen, kunnen inloggen op de rekenmodule van de site.

Wie wordt er verstaan onder bedrijfsadviseur?

Bedrijfsadviseurs zijn de adviseurs van mengvoederfabrikanten en handelsbedrijven, dierenartsen en onafhankelijke adviseurs.

Kan ik zelf mineralengehalten van grondstoffen en ruwvoeders aanpassen?

Van ieder voedermiddel kunnen de naam, drogestofgehalte en de mineralengehalten worden aangepast. Dit kan na een selectie van de voedermiddelen vanuit een uitgebreid voedermiddelenbestand. De voedermiddelenbestand bevat zo veel mogelijk de actuele gemiddelde gehalten van mineralen voor zover bekend.

Kan ik voedermiddelen toevoegen?

U kunt voedermiddelen toevoegen door eenvoudigweg een 'leeg' voedermiddel te selecteren. Vervolgens kan de de naam, het drogestof gehalte en mineralengehaltes ingevoerd worden.

Kan ik vanuit een rantsoenberekening (zonder toegevoegde mineralen) de mineralengehalten in een keer invoeren?

Door eenvoudig het totale rantsoen in te voeren als 1 voedermiddel met de berekende mineralengehalten en het drogestofgehalte bent u in 1 handeling klaar met de invoer van het rantsoen. Vervolgens hoeft u alleen nog een keuze te maken uit het gewenste behoefte pakket en een naam aan de berekening te geven, waarna het programma de optimale samenstelling met de bijbehorende dosering/dier/dag en prijs/100kg berekend. Vervolgens kunt u doorgaan naar de pagina bestelling.

Hoe bepaal ik de juiste behoeftenorm?

Behoeftenormen zijn verpakt in vooraf door de nutritionist van een adviesbedrijf opgestelde 'mineralenpakketten'. De nutritionist bepaalt de behoeftenormen en eisen die er aan een pakket worden gesteld. Dit gebeurt onder supervisie van MineralenOpMaat.

Hoeveel mineralenpakketten kan ik aanmaken?

U kunt in principe onbeperkt mineralenpakketten aanmaken.

Welke eisen kan ik stellen aan de mineralenpakketten?

U kunt de Nutriënt eisen stellen, enkel aan mineralen en vitaminen per kg. drogestof. Ook kunt u eisen stellen aan anorganisch en organische sporenelementen en bepaalde toevoegingen, zoals buffers en gisten. In het geval van grondstofeisen in een pakket, zoals buffers en gisten, kan er er een minimum en maximum hoeveelheid per dier per dag van deze grondstof geeist worden. Bijvoorbeeld de eis dat er 100 gram Na bicarbonaat /koe/dag in het maatmineraal wordt opgenomen.

Wie produceert het mineraal?

Twilmij BV in Stroe produceert het mineraal dat in de handel wordt gebracht door RumiVarBV onder merknaam RumiAdd mineralen, dit alles uiteraard onder GMP certificatie.

Wie levert het mineraal?

Het mineraal kan via uw mengvoeder(advies)bedrijf worden geleverd, of rechtstreeks vanaf de producent naar de veehouder.

Van wie krijg ik de factuur?

De factuur ontvangt u van uw mengvoeder(advies)bedrijf, diegene die ook de berekening met u heeft gemaakt.

Hoe is MineralenOpMaat bereikbaar?

MineralenopMaat is per mail bereikbaar via contact@mineralenopmaat.nl. Of stel een vraag via onze contactpagina.

Hoe krijg ik een account?

Bent u adviseur dan kunt U een aanvraag voor een account indienen via de 'contact' button op de website. Wij, MineralenOpMaat, nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Resultaat in de stal

Daar gaat het om!

Vanuit deze duidelijke doelstelling is MineralenOpMaat de tool om snel en exact een mineralenmengsel te berekenen en direct online te bestellen.

Ontdek onze visie

Interesse?

Ik ben veehouder

Bent u na het lezen van deze website geïnteresseerd in maatmineralen en wilt u die voor uw bedrijf laten berekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul nu het contactformulier in en wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen

Ik ben adviseur

Bent u als adviseur geïnteresseerd geraakt in het berekenen van maatmineralen voor uw klanten, via MineralenOpMaat.nl, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen