MEER MENUKOPJES

Vitamine A

Vitamine A (Retinol) is een vetoplosbaar vitamine dat in heel wisselende hoeveelheden in ruwvoer aanwezig is. De verschillende conserveringsmethoden van ruwvoer zorgen voor afbraak van Vitamine A. In ruwvoer zit wel meer Beta Caroteen, wat een voorloper is van Vitamine A, daarom ook wel Provitamine A genoemd. Herrkauwers zetten Beta Caroteen om in Vitamine A.

Functies van Vitamine A:

  • Vorming en bescherming van huid en slijmcellen/ membranen.
  • Invloed op het immuunsysteem
  • Gezichtsvermogen (bouwsteen voor het lichtgevoelige Rodopsine dat voorkomt in de staafjes in het netvlies van de ogen.)
  • Botgroei
  • Voortplanting

Gevolgen bij tekort aan Vitamine A:

  • Gevoeliger voor allerlei infecties, bv mastitis.
  • Aan de nageboorte blijven staan, gewrichtsontsteking/ verstoorde botopbouw, doodgeboren/ zwakke kalveren, dorre schrale huid en vacht, evt huidbeschadigingen, vruchtbaarheidsproblemen (verminderde innesteling van de vrucht), trage groei

Resultaat in de stal

Daar gaat het om!

Vanuit deze duidelijke doelstelling is MineralenOpMaat de tool om snel en exact een mineralenmengsel te berekenen en direct online te bestellen.

Ontdek onze visie

Interesse?

Ik ben veehouder

Bent u na het lezen van deze website geïnteresseerd in maatmineralen en wilt u die voor uw bedrijf laten berekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul nu het contactformulier in en wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen

Ik ben adviseur

Bent u als adviseur geïnteresseerd geraakt in het berekenen van maatmineralen voor uw klanten, via MineralenOpMaat.nl, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen