MEER MENUKOPJES

Vitamine B2

Vitamine B2 of riboflavin is als co-enzym betrokken in een reeks van oxidatieprocessen, waardoor het een belangrijke rol speelt in de koolhydraat- aminozuur- en vetstofwisseling. Daarnaast is vitamine B2 onderdeel van het pigment in het netvlies. De behoefte aan vitamine B2 neemt toe met een stijgende omgevingstemperatuur.

Een tekort aan vitamine B2 leidt tot voerweigering, vermageren, diarreee, ontsteking van huid en hoornvlies, haarverlies, bloedarmoede, een slingerende gang, spierzwakte en het verdwijnen van reflexen en temperatuurdaling gevolgd door coma en dood.

Resultaat in de stal

Daar gaat het om!

Vanuit deze duidelijke doelstelling is MineralenOpMaat de tool om snel en exact een mineralenmengsel te berekenen en direct online te bestellen.

Ontdek onze visie

Interesse?

Ik ben veehouder

Bent u na het lezen van deze website geïnteresseerd in maatmineralen en wilt u die voor uw bedrijf laten berekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul nu het contactformulier in en wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen

Ik ben adviseur

Bent u als adviseur geïnteresseerd geraakt in het berekenen van maatmineralen voor uw klanten, via MineralenOpMaat.nl, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen