MEER MENUKOPJES

Vitamine B6

Pyridoxine (vitamine B6) is essentieel voor de DNA en RNA synthese. Als onderdeel van verschillende co-enzymen speelt het een rol in de stofwisseling. Hiernaast speelt vitamine B6 een belangrijke rol in de vorming van rode bloedcellen, GSH-Px, antilichamen en de vorming van niacine uit tryptofaan.

Een tekort aan vitamine B6 geeft algemene verschijnselen zoals diarree, vermagering, daling van de eetlust en daling van de weerstand. Verder worden groeiafwijkingen, huidonstekingen, haarverlies, bloedarmoede en het verlies van reflexen gezien. Bij katten geeft een vitamine B6 tekort de vorming van calciumoxalaat kristallen en stenen in de urine.

Resultaat in de stal

Daar gaat het om!

Vanuit deze duidelijke doelstelling is MineralenOpMaat de tool om snel en exact een mineralenmengsel te berekenen en direct online te bestellen.

Ontdek onze visie

Interesse?

Ik ben veehouder

Bent u na het lezen van deze website geïnteresseerd in maatmineralen en wilt u die voor uw bedrijf laten berekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul nu het contactformulier in en wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen

Ik ben adviseur

Bent u als adviseur geïnteresseerd geraakt in het berekenen van maatmineralen voor uw klanten, via MineralenOpMaat.nl, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.

Contact opnemen